Noticies

“L’Escola d’Aqüicultura al III Premi als millors Projectes d’Emprenedoria a la FP”

Novembre de 2015.

El passat dimecres 28 de Novembre, un grup d’alumnes de Segon Curs de Grau Superior de l’Escola d’Aqüicultura van rebre un accèssit per la seva participació en la tercera edició del “Premi als Millors Projectes d’Emprenedoria a la Formació Professional de les Terres de l’Ebre”, patrocinat per els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre, juntament amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, els Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació i l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE).

En l’acte, que va tenir lloc a la Cambra de Comerç de Tortosa, també es va presentar la Llei de Formació i Qualificació Professional de Catalunya a les Terres de l’Ebre.

L’Escola d’Aqüicultura (Institut Els Alfacs) va ser un dels sis participants en aquest Premi, on també van concursar l’Institut Montsià d’Amposta, l’Institut de l’Ebre de Tortosa, l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre, l’Escola de Capacitació Nàuticopesquera de Catalunya i l’Institut de la Sénia.

En total es van presentar 11 projectes i es va lliurar un primer premi i tres accèssits; AquapòniaGreenfish, realitzat per els alumnes Adrian Vicente Verstappen i Cristòbal Gil Gisenar de Grau Superior va ser el Projecte d’Empresa que es va endur l’accèssit a la millor idea.

El projecte es va desenvolupar al llarg del curs 14-15 dins del mòdul de 2n curs “Projecte d’Implantació d’una Empresa Aqüícola” de Grau Superior (LOE).

En aquest mòdul els/les alumnes de l’escola desenvolupen, a partir d’una idea d’empresa, el seu propi pla d’empresa, sempre assessorats per un tutor i per la resta de professors de l’Escola en funció del tipus d’Empresa que vulguin crear. Durant la realització del pla, si és factible, els/les alumnes tenen la possibilitat de fer servir les instal·lacions de l’escola per tal de poder extreure els seus propis resultats pràctics en funció del tipus d’empresa que vulguin crear.

El treball guanyador, AquapòniaGreenfish tenia com a objectiu el desenvolupament d'una instal·lació aquapònica on es combinaria el cultiu d'un vegetal, (la maduixa) amb el cultiu d'una espècie de peix d'aigua dolça (la til·làpia).

Des de l’Escola volem felicitar als guanyadors i també a les alumnes Sandra Muñoz Toledo i Carmen Portals González que van presentar un segon projecte (Polimar S.L.), per la feina feta i el seu esforç!