Noticies

Publicació de treballs de recerca i innovació

Setembre i Octubre de 2013

L’Escola d’Aqüicultura de l’INS Els Alfacs ha participat al XIVè Congrés Nacional d’Aqüicultura celebrat a Gijón (Astúries), durant setembre de 2013, presentant dos treballs de recerca en format pòster:

El primer titulat“Efecto de la ubicación del emparrillado sobre el preengorde en suspensión de almeja japonesa (R. philippinarum) en el Delta del Ebro” i el segon“Preengorde en suspensión de semillas de almeja japonesa (R. philippinarum) mediantelinternas en el Delta del Ebro”.

Aquests treballs han permès a l’alumnat de l’escola du a terme totes les tasques tècniques relacionades amb el preengreix de cloïssa japonesa amb diferents recipients de cultiu i ubicacions.

A més, els resultats obtinguts permetran aportar dades significatives al sector local productor de mol•luscos bivalves amb la intenció de diversificar el cultiu de musclo i ostra rissada als engraellats de les badies del Delta de l’Ebre.

També permetrà un augment de la competitivitat de les empreses, per la qual cosa, no només afavoreix el teixit empresarial i facilita la millor relació dels centres amb les empreses, sinó que també fomenta que les empreses competitives, que necessitaran tècnics, facilitin la inserció dels alumnes de Formació Professional.

Amb aquesta línia d’innovació i transferència del coneixement, l’Escola d’Aqüicultura els dies 10 i 11 d’octubre ha participat per primera vegada al XVIè Fòrum de Recursos Marins i d’Aqüicultura de les Ries Gallegues a la localitat de l’OGrove. Dit Fòrum és organitzat per la Universitat de Santiago de Compostela i és reconegut principalment pels ponents i treballs sobre mol•luscos bivalves.

La participació s’ha fet de forma no presencial i mitjançant la presentació d’un treball de recerca en format pòster titulat “Preengorde en suspensión de almeja japonesa (R. philippinarum)mediantelinternas y cestas en el Delta del Ebro”, dut a terme per l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior i tutoritzat pel professor Oscar Vallejo.

Cal destacar que l’Escola ha participat en aquest treball amb una empresa privada italiana “Lantern-net.com” representada per Lucio Grassia, expert en mol•luscos bivalves al Delta del Po (Itàlia). Fruit d’aquesta col•laboració, des de fa 2 anys dita empresa ens ha facilitat gratuïtament recipients de cultiu (llanternes de malla) i a més en aquest curs, les despeses per a la inscripció del Fòrum han anat al seu compte. A canvi l’escola li transfereix totes les dades productives sobre el preengreix de cloïsses assolides amb les llanternes. Això ha permès a l’alumnat du a terme pràctiques innovadores sense cap despesa extraordinària per al Institut, a la vegada que fomenta la col•laboració Escola - Empresa com un dels eixos fonamentals i prioritaris de la Formació Professional.

.

poster 1-ubicacion gijon-2013
poster 2-linternas gijon-2013

DESCARREGAR PDF CESTOS FORO 2013