Noticies

Alumnes de l’Escola d’Aqüicultura alliberen alevins de llobarro al Delta de l’Ebre. Juny 2014

Una dotzena d’alumnes de l’Escola d’Aqüicultura de l’Institut Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita van alliberar ahir més de 7.000 alevins de llobarro a la bassa del Canal Vell, al marge esquerre del Delta.

La campanya de repoblació és fruit dels bons resultats aconseguits pels alumnes de l’Escola en matèria de reproducció de peixos i, concretament, en la reproducció d’una espècie autòctona de fort interès pesquer i comercial com és el llobarro. Els alumnes havien cultivat els exemplars a l’Escola des que eren larves durant tot el curs escolar.

El professor de reproducció de peixos i coordinador del projecte, Jordi Quintano, explicà a Canal 21 que la iniciativa pretén reforçar la població d’aquesta espècie al delta de l’Ebre. «La voluntat és augmentar la possibilitat de pesca dins les basses, que és una pesca sostenible i tradicional».

Part del currículum

La reproducció de peixos és una part fonamental del currículum formatiu del cicle superior d’aqüicultura i del cicle mitjà de cultius aqüícoles, que s’imparteixen a l’Escola d’Aqüicultura de l’Institut Els Alfacs.

L’alliberament va comptar amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors Sant Pere i el vistiplau del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

L’Institut dels Alfacs de la Ràpita és l’únic centre de Catalunya que compta amb una escola d’aqüicultura, on s’imparteixen dos cicles, un de grau mitjà i un altre de superior, amb un total d’una seixantena d’alumnes cada any. A l’Escola realitzen tot el cicle de nombroses espècies, com llobarro, orades, esturions, peixos d’aigua dolça, mol·luscs i crustacis.

El cap del Departament de l’Escola, Òscar Vallejo, remarcà com a principals projectes duts a terme per l’Escola el preengreix i engreix de mol·luscs bivalves, amb empreses del sector. L’alumnat també treballa en treballs de recerca, on s’adquireix un coneixement que pot ser transferit a empreses del sector.

Font i imatges de la noticia: Diari de Tarragona Digital