Noticies

Participació de l’Escola d’Aqüicultura al XIIIè Congrés Nacional d’Aqüicultura

Novembre del 2011
Des de el 21 fins al 24 de novembre s’ha celebrat el XIIIè Congrés Nacional d’Aqüicultura a Castelldefels (Barcelona), coincidint la jornada inaugural amb el IIIè Simposi d’Aqüicultura de Catalunya. Allí es van mostrar a nivell estatal les últimes investigacions en els diferents camps d’aquesta especialitat.

L’Escola ha participat presentant tres treballs de recerca en format pòster:

El primer titulat “Preengorde en suspensión de almeja japonesa (R. philippinarum) a bajas densidades en el Delta del Ebro”, el segon “Evaluación cualitativa de semilla de ostra rizada (C. gigas) producida mediante cestillos en el Delta del Ebro” i el tercer “Preengorde de almeja japonesa (R. philippinarum) mediante aireación forzada en el Delta del Ebro”.A més, un professor de l’escola ha presentat el pòster “Aproximación al engorde industrial de pulpo común (Octopus vulgaris). Primeros resultados en una instalación de tanques con circuito abierto en el Delta del Ebro” fruit d’un treball en una empresa local, on han participat dos alumnes de l’Escola d’Aqüicultura realitzant les seves pràctiques de formació en centres de treball.

Per a la realització d’aquests treballs han col·laborat amb l’Escola d’Aqüicultura el sector productiu de mol·luscos bivalves i l’administració. Un exemple d’això és la participació en aquestes experiències de tres empreses privades del sector aqüícola local, la Federació de Productors de Mol·luscos Bivalves del Delta de l’Ebre (Fepromodel) i els Serveis Territorials del Departament de Pesca a les Terres de l’Ebre.

Així, encara que l’objectiu de l’escola no és la investigació, per una banda la realització d’aquests treballs per l’alumnat dels Cicles formatius de Grau Superior del centre és positiu, ja que els permet familiaritzar-se amb la recerca bàsica aplicada al procés de producció, així com, du a terme totes les tasques tècniques relacionades amb la fase de preengreix de mol·luscos bivalves. Per altra banda és també positiu per al sector productiu degut a que pot obtenir dades significatives que els permetin millorar la seva competitivitat i disposar de tècnics del territori, formats a l’Escola d’Aqüicultura, per a poder treballar en aquest sector aqüícola.