Noticies

Cultiu larvari de peix pallasso (Amphiprion ocellaris).

Abril 2017

El dijous passat, dia 20 d’abril, les i els alumnes de l’Escola d’Aqüicultura (mòdul professional d’aquariologia), van poder veure per primera vegada una eclosió exitosa de posta peix pallasso ( Amphiprion ocellaris).

Un cop la femella, que sempre és més gran que el mascle, ha post els ous, són els dos progenitors els qui s’encarreguen de tindre cura dels ous al llarg de tot el període d’incubació, que sol ser d’entre 7 a 9 dies. El que fan és oxigenar contínuament els ous movent-los amb les seves aletes.

L’eclosió es produeix al capvespre, d’aquesta manera les larves poden amagar-se dels depredadors; però en captivitat el perill que corren és que se les mengin els seus propis pares, és per això que el dia abans de la posta s’ha de separar el niu dels pares i airejar els ous de forma artificial. Fins ara no havíem aconseguit fer-ho però hem anat millorant la tècnica i aquest cop ha estat un èxit i ho volem compartir amb tots vosaltres!

Encara queda un llarg camí per aconseguir alevins ja que les metamorfosis són complicades però estem molt animats i de ben segur que ho aconseguirem!

noticia abril 3 01 foto a