Noticies

Participació de l’Escola d’Aqüicultura al XIX ForoAcui a Galicia

Octubre de 2016

L’Escola d’Aqüicultura ha participat a l'octubre de 2016 per tercera vegada al XIX Fòrum de Recursos Marins i d’Aqüicultura de les Ries Gallegues a la localitat de l’OGrove (Pontevedra). Dit Fòrum és organitzat per la Universitat de Santiago de Compostela i és reconegut principalment pels ponents i treballs sobre mol·luscos bivalves.

La participació s’ha fet de forma no presencial i mitjançant la presentació de dos treballs tècnics en format pòster titulats “Estrategiasproductivas para la mejora del crecimiento y supervivenciadurante el preengorde y engorde de ostra rizada (Crassostreagigas) en el Delta del Ebro” i “Técnicas de preengorde en suspensión de almeja japonesa (R. philippinarum) en el Delta del Ebro. Hacia una talla de siembra mayor en parques de arena”, duts a terme des d’un punt de vista pràctic per alumnat del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Cultius Aqüícoles.

Cal destacar que l’Escola d’Aqüicultura per a dur a terme aquestes experiències tècniques ha col·laborat amb l’IRTA de Sant Carles de la Ràpita el qual ha cedit les llavors d’ostra criades a les seves instal·lacions i lliures de patologies, i amb empreses del sector productor ubicades al Delta de l’Ebre, com és el cas de  l’empresa productora i comercialitzadora de mol·luscos bivalves Muscleres Prats, S.L. ubicada a Sant Carles de la Ràpita.

Fruit d’aquestes col·laboracions, l’alumnat de l’escola pot dur a terme totes les tasques tècniques i introduir-se en la recerca bàsica aplicada a la producció de mol·luscos bivalves, així com, l’escola transfereix totes les dades productives que siguin rellevants.

Això ha permès l’elaboració d’un pla productiu per a evitar les elevades mortalitats causades durant els últims anys al Delta de l’Ebre per l’herpesvirus OsHV en ostra rissada (C. gigas), per a poder així minimitzar les pèrdues causades per patologies que suposen pel sector productor local una disminució important de la seva rendibilitat.Podeu veure el treball en aquest “enllaç - Resumen ExtendidoEstrategia productiva Ostra_2016”